gotuj!

SKŁADNIKI

 4 PORCJE
  • 3 cm kawałek świeżego imbiru
  • 3 cytryny
  • 1 limonka
  • 1 pomarańcza
  • 6 łyżek cukru
  • 1 litr wody niegazowanej
  • 1 gałązka mięty
Lemoniada imbirowa

PRZYGOTOWANIE

  • Imbir obrać, następnie zetrzeć na drobnej tarce i włożyć do dzbanka.
  • Owoce dokładnie wyszorować, następnie przekroić na połówki. Ukroić po 2 plasterki każdego z owoców i dodać do dzbanka z imbirem. Zasypać cukrem.
  • Z reszty owoców wycisnąć sok i wlać do dzbanka. Dodać wodę oraz listki mięty. Dokładnie wymieszać.

WSKAZÓWKI

W wersji fit - można cukier zastąpić miodem (ok. 1 - 2 łyżki).



Dodaj komentarz






Dodaj

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl