gotuj!
pizza
Makarony
napoje
ciasta
sałatki
desery
mięsa
kontakt
O nas
SKŁADNIKI
4 PORCJE
3 cm kawałek świeżego imbiru
3 cytryny
1 limonka
1 pomarańcza
6 łyżek cukru
1 litr wody niegazowanej
1 gałązka mięty
Lemoniada imbirowa
PRZYGOTOWANIE
Imbir obrać, następnie zetrzeć na drobnej tarce i włożyć do dzbanka.
Owoce dokładnie wyszorować, następnie przekroić na połówki. Ukroić po 2 plasterki każdego z owoców i dodać do dzbanka z imbirem. Zasypać cukrem.
Z reszty owoców wycisnąć sok i wlać do dzbanka. Dodać wodę oraz listki mięty. Dokładnie wymieszać.
WSKAZÓWKI
W wersji fit - można cukier zastąpić miodem (ok. 1 - 2 łyżki).
Dodaj komentarz
Twoje imię
Treść
Kod/Wartość
Dodaj
Darmowy hosting
zapewnia PRV.PL